برگزاری سیزدهمین دوره دانش افزایی و معرفت افزایی اعضای هیئت علمی برگزاری سیزدهمین دوره دانش افزایی و معرفت افزایی اعضای هیئت علمی

 | تاریخ ارسال: 1399/11/9 | 
به گزارش روابط عمومی با همکاری معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی و دفتر برنامه ریزی و توسعه آموزشی سیزدهمین دوره دانش افزایی و معرفت افزایی اعضای هیئت علمی دانشگاه خوارزمی روزهای ۷ و ۸ بهمن ماه برگزار شد.
روز سه شنبه هفتم بهمن ماه در اولین روز برگزاری سیزدهمین دوره دانش افزایی و معرفت افزایی اعضای هیات علمی دانشگاه آقای دکتر حبیبی رئیس محترم دانشگاه در جمع استادان حاضر در خصوص اخلاق حرفه ای مطالبی را بیان کردند.
دکتر حبیبی در خصوص ضرورت رعایت اخلاق حرفه ای توسط استادان گفتند: اخلاق حرفه ای از مسائل اخلاقی جامعه الهام گرفته می‌شود ما هنگامی که به محیط پیرامون، اجتماعات و صنوف مختلف نگاه می‌کنیم یک نقطه اوج در مقابل خود می‌بینیم که این نقطه اوج مربوط به کسانی است که در صحنه اجتماعی از خود عبور می‌کنند و برای ارتقا و حفظ جامعه، موجودیت شان را در طبق اخلاص تقدیم می کنند. نمونه آن افرادی هستند که در حفاظت از مرزها و امنیت جامعه جان خود را فدا می کنند تا جامعه به یک امنیت مطلوب دست یابد.  از طرف دیگر افرادی هستند که در امانتی که به آنها سپرده شده خیانت می کنند. این دو کفه ترازو است که یکی بزرگی و عظمت و دیگری رذل و پستی را نشان می‌دهد و شامل قشر،گروه و صنف خاصی نمی‌شود.

ایشان در ادامه عنوان کردند:  به نظر می رسد که سالم ترین فضا، آرامش بخش ترین فضا، محیط علم و دانش و کسب فضیلت اخلاقی است اعم از حوزه و دانشگاه و انتظار می رود  که این جنبه‌های منفی در آن به حداقل برسد یا اصلا وجود نداشته باشد اگر هریک از اعضای هیئت علمی ما به خصوص افراد جوان به اهمیت این موضوع پی ببرند و به آن باور داشته باشند و از آن حفاظت و پاسداری کنند جامعه دانشگاهی ما خیلی بهتر از آنچه که هست خواهد شد. 
دکتر حبیبی افزودند: اگر اساتید جوان ما درعرصه فعالیت‌های علمی، مسئولیتهای اداری،  ارتباط با دانشجو، ارتباط با اساتید گروه های دیگر به اخلاق حرفه‌ای توجه ویژه‌ای داشته باشند اثرات مثبت ان در تمام جنبه های زندگی انان قابل مشاهده خواهد بود.  
ریاست دانشگاه تاکید کردند: استقلال فکری مهمترین پارامتر زندگی اجتماعی می باشد. نکته بسیار مهم این است که انتظار می‌رود تمام اساتید جوان ما با نگاهی مثبت اندیش و امیدوارانه به سمت جلو حرکت کنند و از علم و حریم علم خود حفاظت و پاسداری نمایند.
ایشان خاطر نشان کردند: تذکر این نکته ضروری است که  انرژی های مان را در جهت مثبت و در جهت رشد یکدیگر به کار بگیریم، زندگی و آبروی خود را برای چیزهایی که اصالت ندارد معامله نکنیم. 
دکتر حبیبی عنوان کردند: خوشبختانه امروزه جامعه ،مدیران و برنامه ریزان به این باور رسیده اند که توان علمی و تخصصی دانشگاه ها  در هدایت برنامه‌ریزی، نظارت و ارزیابی اداره کشور می‌تواند موثر و مفید باشد.
ریاست دانشگاه در ادامه گفتند: خواسته دیگری که از اساتید جوان مطالبه می شود این است که امروزه شتاب و سرعت علم بسیار زیاد شده است و  چند سال یکبار تمام سیستم کامپیوتری باید به روز شود این نشان دهنده این است که جامعه در حال تغییر است  و پایه و اساس آن نیز علم و تکنولوژی است و زیبنده نیست ما که در مهد علم و دانش هستیم از این غافله عقب بمانیم استادان ما باید پرچمدار علم و تکنولوژی باشند. از تمامی استادان عزیز می خواهم مقالات سطح بالا و درجه یک را مطالعه و استفاده نمایند و صحنه گردان صحنه های جدید شوند. 
ایشان در پایان تاکید کردند: افرادی  موفق هستند  است که در حوزه تخصصی، دانش خود را به یک فناوری قابل استفاده در جامعه تبدیل کنند. 
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین سید محمد  هاشمی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری درگذشت عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه سرکار خانم دکتر عبادی را تسلیت گفتند.
ایشان گفتند: هر نسلی که به عنوان نسل جدید وارد دانشگاه می شود  تحولی هم ایجاد می کند و گرنه جابجایی نسل مزیتی ندارد. باید اینگونه نگاه کنیم که استادان آینده ما بزرگ‌تر و برتر از اساتید سابق باشند این رسم و قانون علم دانش است. رسم زندگی انسان نیز همین است یعنی آینده انسان می بایست برتر از گذشته باشد به خصوص افرادی که در حیطه علم کار می کنند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با اشاره به آیه ۷۹ سوره انعام (إِنِّی وَجَّهْتُ وَجْهِیَ لِلَّذِی فَطَرَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ) گفتند: فطرت همان پیوند بین انسان و خداوند است.برخی از نظریه پردازان روانشناسی معتقدند که انسان لوح  پاک است یعنی زمانی که به دنیا می آید اطلاعات و داده‌ ای در آن نیست اما دیدگاه اسلام بر خلاف آن است و معتقد است انسان یک فطرتی دارد و خالی به دنیا نمی‌آید.
ایشان افزودند: سه کلمه طبیعت، غریزه و فطرت وجود دارد طبیعت را معمولاً برای موجودات غیر جاندار استفاده می کنند هرچند برای موجودات زنده هم به کار می برند غریزه برای موجوداتی که حیوان هستند به کار می رود. دفاع از خود، رفع گرسنگی، تشنگی، خواب  و استراحت، لغات دیگر فطرت است که ویژه انسان است اما ویژگی دیگر انسان این است که هم طبیعت، هم غریزه و هم فطرت را دارد. فطرت به معنای ابداع و اختراع است یعنی سرآغاز نو شروع نو انسان این ویژگی را دارد که از سایر موجودات جدا می شود.
حاج آقا هاشمی ادامه دادند: خداوند می فرماید من انسان را خلق کردم و خود خداوند نیز فاطرالسماوات والارض می باشد فاطر به معنای سرآغازگر و انسان را هم بر اساس فطرت الهی خلق نمودند یعنی یک ویژگی بین انسان و خداوند وجود دارد این ویژگی مبدع  و مخترع  و نوآور بودن است. انسان حقیقت طلب و کنجکاو است فراگیری، یادگیری،علم‌اندوزی، ترکیب علوم و اتصال داده ها و ارائه داده جدید، فطرت محسوب می‌شود. فقط عقل نیست انسان اگر انسان بر اساس فطرت حرکت کند محال است که دچار روزمرگی شود .
حجت الاسلام و المسلمین سید محمد  هاشمی گفتند: این دانشگاه پذیرای افکار جدید و متفاوت است اینجانب به عنوان خدمتگزار در دفتر نهاد رهبری از اندیشه و فکر دفاع می‌ نمایم کسی حق ندارد فردی را به خاطر فکر و اندیشه محکوم کند اما عناد ،دشمنی، اختلاف افکنی، جناح بازی و منفعت گرایی قابل پذیرش نیست .
ایشان اظهار داشتند: در فرآیند علم، تقلید کار درستی  نیست باید به اجتهاد رسید . ایشان از استادان خواستند نظرات خود را بیان کنند و در بحث های علمی شرکت کنند افراد فرهیخته می بایست استقلال فکری داشته باشند مقلد گروه و طیف خاصی نباشد مستقل باشند این باعث افتخار دانشگاه است یادگیری خوب است آموزش خوب است اما اجتهاد خوبتر و سازنده تر است و فطرت انسانی بر اساس اجتهاد است.
ایشان در ادامه گفتند: بهترین  استاد متاهل با دانش و متعهد است. 
حاج آقا هاشمی در ادامه پیشنهاد دادند: جلساتی به منظور گفتمان بین دانشگاه و اعضای دانشگاه  شکل ‌گیرد جلسات منظمی تحت عنوان اخلاق حرفه‌ای و اخلاق سازمانی برگزار شود که گفتگو محور و موضوع محور باشد.
شایان ذکر است روز سه‌شنبه( هفتم بهمن) کارگاه آشنایی با قوانین و کارکردهای سامانه اجرایی تقاضا و عرضه پژوهشی و فناوری توسط آقای دکتر مهدی پاک نژاد عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و روز چهارشنبه (هشتم بهمن) کارگاه پژوهش ناکارآمد توسط آقای دکتر عظیمی عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی برگزار شد.

 



CAPTCHA

دفعات مشاهده: 1381 بار   |   دفعات چاپ: 142 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر